sunnuntai 30. marraskuuta 2008

EestiPoiss

Zimmermanist ja kaadripoliitikast.
Olin sügavas hämmingus,kui Eesti riigisaladuste suhtlis simmerdanud Hermanist räägiti pärast räpaselt teolt kinnivõtmist kui kunagisest ausast kainerimiilitsast.Minu õiglustundel kargasid kuklakarvad turri:tere,talv!Aus kainerimiilits oleks nagu aal,lumivalgeke või pöialpoiss.Keda inimsilm veel näinud ei ole.Sest töötasin umbes Simmlitz-Stirlitzi hiilgepäevil ajalehe "Õhtuleht-Vecerni Tallinn"toimetuses.Vahel tuli toimetada ka krimirubriiki "01.02.03.04".Kuhu nn organitest saadeti lisaks muudele miilitsas registreeritud juhtumeile ka infot kainerikülalistest,keda ikka nimeliselt ära märgiti.Sageli juhtus,et patustanu, teades võimalusest lehte sattuda, üritas toimetusse helistades nime väljajätmist kaubelda.Kuid oli neidki,kes kurjustasid oma topeltkaristuse pärast:panite mu häbiposti, preemia võeti maha ja palgajääkidest tegid kainerivõmmid kah öösel taskud tühjaks!Isegi käekell ja hõbeportsigar läksid!
Ja selline "aus" kainerimiilits veel politseis heas kirjas!? Nii Luigepoja Expressenis väideti,kuidas mees riigisaladusi valvama pandi!Nujah,kui tolle ausa mehe legendist kopa ette virutas,nii lugejakirja nädalalehte saatsingi. Lisandusega:nii saladustevalvuriks kui riigi viljasalve valvama tuleks panna liikumispuudega invaliidid,kes pensionist suuremast sissetulekust kümne küünega kinni hoiaks,saladusi ega vilja paremale-vasakule ei parseldaks. Ega suudaks/tahaks isegi viljasalve sisse topeltvahelagesid ehitada!
Mu nimi all ja puha.Mõni luges mu mõttekildu kui Baskini või Zvanetski meelejahutaja-huumorit,kuid mul oli tõsi taga ja poleks tulnud mõttessegi müüa maha oma isamaad,et kodumaad jupikaupa tagasi osta nagu spioonil kombeks:maatükid siin ja seal,sest väike rahatilk tuli ju igal kuul...
Saame siis näha,kuidas vastutavad seltsimehed lahendavad Eesti riigi rahareservile valvurite leidmise küsimuse. Kas vaatavad ringi Tallinna Puudega Inimeste Kojas või Nõmme miilitsakooli vilistlaste klubis?
Kauneid-hingelisi advendipühi!
Teie endiselt positiivne
E.P.

Ei kommentteja: