sunnuntai 23. marraskuuta 2008

EestiPoiss

Tere kõigile siit lumemöllusest Põhja-Eestist!Lausa Nõmme lumelookas mändide alt,kui piinlikult täpne olla. Sai just tuldud otse põhjarannikult, Vihula mõisa maadelt läbi sellise lumetormi,mis isegi Eesti kohta tavatu. Kaardilugeja rollis Marju puuris pilgu läbi tuisu ning hüüatas hoiatavalt,kui juht Heiki läbi jäätunud ruudupühkijate rassimise tema arust eessõitjat kohe ei silmanud.Oli omal kohal küll see sohvri kevadine autovalik.Sel teel ta eelmine pereliige, farmeri-Volvo võinuks küll jääda tiba hättagi.Eriti Sagadi mõisa esistest lumetõketest läbisõidul .Või me tänases flop-stiilis pisemaist vaaludest üle kargamisega...Eesti rahvaautol Toyota Landcruiseril on all laia tallaga lamellid,tänu millele oli autole naljaasi rühkida jäätunud teel,mida kattis eri paksusega lumevaip.Kuigi korralikud "piigid" / naastrehvid olnuks kah täiesti asjaks...Vaatamata raadios tihti kõlanud hoiatusele täna tungiva vajaduseta autosõidust loobuda tungisid kümned autod igal teelõigul meie valitud suunas.Vastassuunas tulijaidki polnud mitte vähe.Ja kokkuvõttes tegi rõõmu harrastusjuhtide kõrge tase: ohtlikke manöövreid ei tehtud, isegi kraavidest polnud vaja kedagi välja sikutada.Kutselised sohvrid olid puhkepäeva tõttu aplaagris ning kogusid jõudu,kuna tormihoiatus kestab kolmapäevani...
Meil polnud põhjust juba enne eilset linnast väljasõitu püssi põõsasse visata, kuigi Eestit ähvardati tormiga juba enne starti.
Esimeses sihtkohas:Vihulas,ootasid head sõbrad Tiiu ja Toomas,kel oli põhjust oma talvitumiseks kohaldatud suvekodus laud katta ja seda "äkkepiidega" kaunistada-sest eks korralik peolaud ole ikka kui äke!Remark:vilunud, baaridaami-taustaga perenaine säätis joogivaliku siiski omaette pinnale.Mõlema toreda ja ammuse sõbra duubelsünnipäevi ju lihtsalt niisama,juhmi näoga lakke vaadates ei veedeta.
Ja see polnud veel kõik:meid,kuute pidulist, ootas õdus õhtu Rakvere taga Põlulas, piisonifarmis.Kuhu jõudsime sõna otseses mõttes intuitsiooni abil.Otsingul toeks teadmine eeldatavast asukohast ning loomulikult Regio teedekaart. Kohalejõudnuid tervitas neiu Elena, kes tutvustas oma valdusi: avarat salooni,teisel korrusel asuva konverentsisaali ning padjahoidlast "müralat," mis oli omamoodi pallimeri kui kruiisilaeval.Kel ettekujutus puudub,mingu ise kohale.Salooni juurde kuulus ka loomulikult baarilett ning müügiväljapanek ohtrast valikust ehtsaist kauboikaabudest. Üsna pea juhatati meid väikesele autoreisile Roosiorgu,kus kenas ja iidses palktares ootas neiu Anneli meid rikkaliku ja ülimaitsva õhtusöögiga:supi, talleprae ning tõrudega toidetud röhkureist tehtud pähklimaitselise seapraega. Täielik gurmaaniõhtusöök,mida aitasid leevendada kauamängiv Wabariigi Walge pluss Anguse-nimeline tummine lihalooma allaloputamise-vein. Täispugitud kõhukeste transportimiseks võiks peremees Hillar hakata rentima väikesi kärukesi,sest farmist lahkumisel enda ees läbi lume oma ümaraid punusid dziibini tõugata oli tõesti ränk katsumus.Tundub,et kliendid ei solvuks,kui ohtrast ning toitvast lihaportsust per person jätta ära 2/3 kogusest.Sest vaatamata ohtralt kaasapakendatule jäi "talon tarpeeksi" veel piisavalt.Salativaagnaltki sai oma majapidamises kasvanud rohelisest söödud vaid murdosa.Kooki ja kohvi siiski veel kuidagi mahtus...
Koduseks ülesandeks võtsin piisonifarmi ajaveetmise võimalustest nö ettekande tegemise vanaautoklubi eestvedajate järgmisel koosolekul.Sest parasjagu oleme otsimas mõnusat lõpp-punkti oma peatselt toimuvale talirallile.Kui poistele see mõte/koht passib,jääb vaid esitada vastav küsimus peremees Hillarile ja leppida kokku farmerile eraldatavate rahanumbrite suuruses.
Kauneid elamusi kõigile,keda erutas Metsiku Lääne tugipunkti olemasolu lausa tühja pudeli viske kaugusel!
NB!Kõnekujund ei tähenda seda,et tohitegi oma whiscykesta lendu lasta!

Ei kommentteja: