perjantai 21. marraskuuta 2008

EestiPoiss

Terekest ka minu poolt,armas rahvas!Kaunis lumivalge vaip katab maad, jõulukellad pea helisemas,õnnis rahu laotumas üle Maarjamaa.
Ja Issandal inimestest hea meel.Iseäranis Ansipi Andrusest, kes oma tänase avaldusega Äripäeva veergudel kinnitas,et tema üks äraütlemata hoolitsev,arukas ja muretsev valitsusjuht on.Kellele ta rahva hooled võõrad pole.Ka ühe teise partei tippjuht armastas inimesi, oli lausa inimhingede peainsener!Ja väitis alati:kaadrid otsustavad kõik!
Sooja ja südamliku pilguga vaatas ikka,olgu ta ees tööline,kolhoositar või OSOAVIAHIMi kursant.
Sama targa,hooliva ja osavõtlikuna näitas end ka meie hr.peaminister, kes just tunnistas:63 800 krooniga kuus Eestis peret ülal ei pea!Nojah,oma toolilt näeb ta tunduvalt kaugemale.Äsja tunnistas tema valitsuse minister Lang,et palganumber 15 000 kuus on inimese solvamine.Seepeale hüüatas mu tuttav emakeeleõpetaja rõõmsalt:"Härra Lang, tulge ja solvake mind ka!" sest tema palk 9300 miinus maksud ei lase teatris käia ega uusi raamatuid osta,et tasemel pedagoog olla.Pangalaenugi ei anta,kui tahaks uut kodu muretseda...
Ent naaskem peaministri tunduvalt meeleolukama avalduse manu. Kusagilt on juhi kõrvu jõudnud kuuldused ja kõlakad,et on meie hulgas veel üksikuid tublisid rügajaid,kes teel Euroopa rikkaimate riikide edetabelisse ei ole korralikult tasustatud ning viivad koju alla 63 tuhande kuus.
"Tule taevas appi,kuidas selliste pennidega elatakse?" kostus Stenbocki maja avatud aknast juhi solvunud tämber.
Kui töötasu teemal valitsuses workshop korraldada ning hr.Lang kah kohale kutsuda,konstateeriks temagi taas ränga solvamisejuhtumi. Kuna kohtuaparaat otseses alluvuses,tasub solvajail olla äärmiselt ettevaatlik. Kokkuleppemenetlused on välistatud,ümbrikupalku ja altkäemakse vastu ei võeta!Kes korralikke palku ei raatsi maksta,sellele järelevalve-võru ümber jala ning koduaresti!Kõiki kurjameid ju uusimgi Viru vangla ei mahuta.Elu olgu Eestis elamisväärne-tõesti on kõrgemal pool märgatud, milline on inflatsioon ja kuhu kaob raha.Mõni juhmim kodanik küll leiab,et sularaha puhul loomulik: see ju sulab.
Selle vastu aitab aga palkade külmutamine ideaalselt.
Hirmkaunist ja jubeilusat külma talveilma!
Extrasügava lugupidamisega
teie E.P.

Ei kommentteja: