maanantai 8. joulukuuta 2008

EestiPoiss

Kes poliitikalainel alustas,see samal ka jätkab.Minnes Tõnismäele Rahvusraamatukokku, ProKarelia pressikale(kus politoloog Veikko Saksi, väga karismaatiline isiksus,esitles oma vastset raamatut Venäjän Kriisi ja valgustas põhjapanevalt Karjala tagastamise küsimustikku).Haarates ka Kuriilide taasloovutamise Jaapanile ning Mandzuuria come backi Venelt Hiina riigi koosseisu.Oli huvitav,et pilusilmad ei pane enam oma poisse naabri püssitorude ette nagu piirijõel aastal 1968,vaid on tasahilju asustanud pooled Siberi aladki kollase sipelgaparvega.Mis paneb karu oma hõredaid karvu kratsima ning enne kümne aasta kukkumist tänasest mingit rahumeelset lahendust otsima.Amuuri jõe ümbruskondki on juba vaikselt, mitteametlikult tagasi antud,Vladivostokis elu roosa ja rahulik:seal võimul Hiina maffia ning kõigil öösiti julgem liikuda...Kui arve uskuda, on seal juba täna 17 miljonit kollase rassi esindajat.
Nende numbrite ja selle tõe valgusel polnud poistebändi siin algatatud aprillipöördel mingit tulevikku.Juba eos rikuti leninlikku põhimõtet: mässu avapaugu järel tuleb vallutada telegraaf ja raudteejaamad, sadamad. Relvitustada korrakaitse-korjata ära politsei käsirelvad...aga nemad!Kuna eirati teistki õpikupügalat: tuleb valada korralik lonks vodkat,et röövindu lisada.Paraku jäeti asi omaalgatuse hooleks-viinapoed ja veinikeldrid ju peopesal:võtku ise! Vaid Molotovi kokteile jagati keskusest:need kulusid marjaks Tõnismäe R-kioski ja vaenuliku lõngapoe ründamisel...
Herra Saksi ennustas juba eelolevaks aastaks Kremli poiste vastuolude kasvu.Silovikkide grupp Putini juhtimisel võib pöörata pahuksisse teise komissari,Medvedi, ärimeeste klanniga.Sest nafta-ja gaasiraha enam ei tilgu.Taustapoiste bisnist õlitav fluidum kaob,välisvõlgu on kohe vaja maksta.Medvedi seljataha koondunud seltsimehed ei pruugi uskuda,et riigi päästab sama mees, kes on juhtinud selle allakäiguspiraali ja hävingusse. Seda juttu kuulates mõtlesin,kui palju värve lisanuks pan Klenski osalemine sel nö dissidentide koosviibimisel:inforikkus on meie aja suurim väärtus-täna seda talle ei jagatud.
Insultivihjeks:olge valmis,et laks kuklasse lööb ka hambad loksuma. Mis teistpidi hea ka:plast eemaldatakse te suust enne Pärnamäe viimast soojendust ega lähe inimkonnale jäägitult kaduma.
Kas mäletate,miks Juku eile kooli ei jõudnud?Mu vanaisa sai põletada, seletas ta õpsile.Kas kõvasti?päris too.Noh,ega krematooriumiahi nalja mõista!
Olge julged,siis te ei tunne hirmu!kinnitas mu isa vend Aleks linna lähedalt Salutaguselt,kes oli ikka mõnus ja rahulik mees.Pole siis ka minul mõtet jänest püksis hoida,eks minagi Polbergite verd.
Ent kuni lambis veel õlitilk,ei maksa lasta sel kustuda.Ja õige eesti mees
enne kolmandat kella ei lahku mitte.Pidage ikka meeles:esimene kell pole veel ärasõit! Parimate tervitustega
alati teie optimistlik
E.P.

Ei kommentteja: