torstai 4. joulukuuta 2008

EestiPoiss

Tervitus ka minu poolt ! Olmekirjanik,teie väike sõnameister jälle platsis.Olles naasnud loomingulise avardumise kursuselt.Järjest rohkem hooman,et märkan tänu haaravale ja harivale tegevusele Puudega Inimeste Kojas hoopis enamat enese ümber kui varem.Väike näide:marsin piki Välja tänavat Mooni poole suunaga oma kursusehoonele,kui panen tähele hulgi erinevaid silte piirdeaedadel,mis maju valvavaid penisid promovad.Oh seda halli massi harimatust:mõnelgi sildil on mustaks maalitud pollal saba jalgevahel(?)Nähtud neid kurjameid,kes võõra tulles,händ jalgevahel,maja taha lippavad.On vast valve!Sildimaaler võiks ka ise mõelda,kui araverelise lontu pildi maalib ja ähvardava tekstiga kaunistab. Mina küll pärast kunstikursust sellist apsu lubada ei tohi!Ei endale ega teistele.
Teinegi näide tagataskust:hetkel Andy Warholi lainel toimetades ning nuputades,mil moel autoportree tausta markeerida,märkan köögis riiuli all tühja Austraalia veini ampulli,mille etiketi manu kleebitud ribake krokodillinahkse faktuuriga ornamenti koos kroku enda kujutisega. Kuna tegin pintsaku värviks rohelise,tabas sarnane foon pildilgi otse kümnesse. Ja kui kroku mõõte kahandada...Kesteab,kesteab.
See ablas elukas ongi tänases Eestis kõva tegija.Alles pistis "krokodillide komisjon" koolilaste lõunad nahka,kui Eesti Päevalehte uskuda.Ja passib aplalt lõugu laksutades ringi järgmise suutäie järele.Kui lugesin,et 7000 invaliidi pensioni-ja toetusrahad pole vajajateni jõudnud, hakkasin lootma,et ehk on Mati Kaalu alluvad oma kiskjad ära toitnud ning vaesed vaegurid pole oma papist ilma kui peni pehmest leivast.Sest juba vanad eestlased ütlesid:mis kroku suus-see kroku kõhus!
KINNISVARAMULL LÕHKES
nagu mulllimeistrid teavad väita.Ning tekitas asemele rea uut "kinnisvara" mis seisab autokaupmeeste laoplatsidel,Hummer nimeks.Just neid staatusenäitajaid-bensuneelajaid nägin Viking Motorsi hoovil lausa tervet rivi,mis liisinguomanikelt tagasi nõutatud.Lausa kahju mul et tubli noorpõlvesemu Kalli Peter kui selle firma omanik peab nüüd nuputama, kuidas leida sellele (kinnis)varandusele huvilisi.Ise ma küll militaarsete ja brutaalsete nelikveoliste pooldajana eelistaks sellist,mille paagi saaks täis ka tanklas süüdet välja lülimata.Mu järgmine valik oleks Jeep Commander, usun.Juhul muidugi,kui eluloterii järgmine võit peale insultis ellujäämise oleks Viking Lottolt-panus mu elujärje turgutamisse. Siis mahuks soovide täitumise ritta ka kuldpulm Kalvi mõisas.Mille omaniku Nikolai von Stackelbergi hõbemonogrammiga patseertokiga vana Polbergi Jüri pojapojana ma Nõmme vahel patseerin.Pilvepiirilt kaeb seda muheldes vana von Glehn,Nõmme asutaja,. kelle sünnikodus Jälgimäe mõisas kunagi rentnikuna toimetas ka mõisahärra Polberg.Isa õde Aurelie,peretütar,oli see kes noid kauneid aegu mullusuvel meenutas.
Lõpetada on paslik mu vana naljaga:Stackelberg,Polberg ja Spielberg. Kes ei sobi loetellu?Kindlasti viimane,Steven.Sest tal pole kunagi olnud pistmist Eestimaa mõisatega...
Kallist rahu teile kõigile
teie E.P. (nimemuutmiskampaania tõttu mitte Polberg,paraku)

Ei kommentteja: