perjantai 1. huhtikuuta 2011

EestiPoiss

Kunstielust ja päriselust
Mõne reaga.Eilses päevakavas oli väisata k.15 TPIKis kunstinäituse avamist.Aasta ülevaatenäitus Pelguranna Vaimse Tervise Keskuse inimeste kunstikursuselt. Autoreidki võis kohapeal silmata kui maja manager roosilillepoti juhendajale ulatas.
Oli ikka põnevad nägemusi elust ja inimestest.Mitmegi pildikese juurde kuulus peenes kirjas väljendet lugu.Kord oli kuri võõrasema saatnud Hansukese ja Gretekese südatalvel Säästumarketist metsmaasikaid ostma.Leivapuru nokkisid linnud ära ja muret kuipalju...
Teisal oli lugu sellest,kuidas teekäija trehvas sigalindu.Siga,kel tiivad seljas, pajatas: ema oli keelanud joomast viina ja õlut segamini.Ta ei kuulanud ja jõi end seaks,kellele kasvasid tiivad...Pildil oli ka roosakas ning tilluke sigalinnuke ise...Oli picassolikku värvikäsitlust,oli mustale kangale kriidiga väljendatud hulgi rõõmsavärvilisi kujundeid.Suitsiidimõtteid ta siin väljendab,tähendas keegi vanem pealtvaatajaproua mulle kui pilti uudistasin.
Pühapäeval,3.aprillil on mul pressikutse Kunstihoonesse,kus oma kreedot tutvustab vanameister Leonhard Lapin.Kui Liisa ja Beriti nõusse saan,läheme koos.
Eilse õhtu veetsime koos Simo ja Mati Laosega Nõmme Pubis,kust kadunud nime-eesliide Buldog.Nagu läksid kaduma ka trühvlikommmid kohvitassi kõrvalt,millega eelmine peremees mind ja mu soomlastest külalisi aina üllatanud oli.Säästureziim pistis kompud nahka? Õnneks olid baarineiud püüdnud päris mõnusad lõhed,mida oli hoolerga grillitud. Meie kohtumise tulemusena sai DVD projekti tublisti edasi tõugatud.Mati ees oligi mul veits piinlik,et asi ülelahepoiste juures toppama jäänud.Kui ta nüüd Simo ettepanekule reageerib ning kuu lõpus Tamperesse laekub,saavadkik käia Mobilia ja Vehoniemi muuseumites ning filmid müüki paisata.
PM oli üllitanud lisalehe "Auto ja tehnika",mida mina kvalifitseerin ideenäppamiseks sest samanimeline lisaväljaanne Maalehe vahelehena kuulus ju mulle.Patendi või litsentsi eest raha mu pangaarvele laekumata,miks ehivad end võõraste sulgedega?
Tartu linna haridusosakonna juhataja Boris Goldman ja ta alluv Irina Aab pannud pihta(pätsanud,sisse vehkinud,ära vinnanud,virutanud,vasakule sikutanud)koolilastest olümpiaadivõitjaile mõeldud kaubamaja kinkekaarte oma poole miljoni eegu väärtuses ja nüüd kinni kukkunud.Mõtleme ja räägime,et noored,omandage kõrgharidus ning siis kandideerige headele kohtadele (?).Kas see ongi tublide teadmiste ja hea töökoha eeliseks?Et mis ripakil,see ära?
Mille eest nood kaks ennast premeerisid?Eesti viljavaru vargad leidsid ju kah,et laos hoitavad väärtused kuuluvad rahvale.Sest nende Lenin,keda Putin nüüd päriselt maamulda matta plaanib,oli nii väljendanud(?)
aga tõsiusklikud kommunistid nii Kremli lähistelt kui mujalt,on tõusnud üles,lausa tagajalgadele."Käed eemale suure lenini laibast!"nõuavad Indias Bangaloe linnas massimeeleavalduse korraldanud inimesed oma loosungeil.President Medvedevit nõustav töögrupp aga soovitab tagandada riigiametist inimesed,kes eitavad totalitaarse reziimi kuritegusid .Kas peaksime meiegi kutsuma riigikogust tagasi need keskerakondlased,kes hääletasid punareziimi kuritegude hukkamõistu vastu?
Kes teab õ i g e t vastust,helistage kohe pr.Ergmale.
Lugupidamisega teie paadikapten,
elukunstnik Neemo E.Poldre
kes teatab rõõmusõnim i:pea ilmub müügile elektriauto
crossover Nemo,teie rõõmuks ning Luftwaffe pommitamisel
purustet Tallinna tänavatel kulgemiseks.

Ei kommentteja: